Кількість злочинів і махінацій в інтернеті за рік різко зросла

Кількість злочинів і махінацій в інтернеті за рік різко зросла
Фото Корреспондент

Про це повідомляє Центр по запобіганню злочинів в Інтернеті (Internet Crime Complaint Center, ICCC).

Протягом 2008 року ICCC отримав 275 тис. заяв, що стосуються шахрайства та кіберзлочинів. Це на 33% вище аналогічного показника за 2007 рік, коли інтернет-користувачі повідомили про 207 тис. мережевих махінацій.

Загальний фінансовий збиток за скаргами минулого року досяг $ 265 млн, що на $ 25 млн перевищує цифри річної давності.

Приблизно кожна третя скарга, спрямована у ICCC в 2008 році, стосувалася неоплати наданих послуг або недоставки придбаних через Мережу товарів. Крім того, зафіксовано велику кількість випадків шахрайства на онлайнових аукціонах, а також махінації з банківськими картками та цінними паперами.

Згідно з даними ICCC, чоловіки віддають мережевим шахраям приблизно в 1,7 рази більше грошей, ніж жінки. У більшості випадків кіберзлочинці знаходять жертв за допомогою спамерських розсилань і фішингових листів.

У поточному році, на думку фахівців, зростання числа мережевих махінацій фінансового характеру продовжиться. Це пов'язано з загальносвітовОЮ кризою та масовими звільненнями: лишившись роботи, люди часто погоджуються на сумнівні пропозиції заробітку, нехтуючи безпекою.

Зазначимо, у березні експерт з питань безпеки з Британії заявив про виявлення трояна, який заражає банкомати, відстежує трансакції у доларах США, російських рублях і українських гривнях і краде інформацію про пластикові картки.

Наприкінці січня у користувачів одного з індонезійських мобільних операторів був зафіксований мобільний вірус, раніше помічений лише в Росії. Черв'як здатний без відома абонента керувати його мобільним рахунком і красти звідти гроші.

За матеріалами: Компьюлента


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK