Свинячий грип дійшов до Бразилії

Свинячий грип дійшов до Бразилії
pictures.reuters.com

Про це повідомило в неділю, 26 квітня, інформагентство Естаду.

За даними місцевого Інституту інфектології, у 30-річного громадянина Мексики напередодні були виявлені деякі з симптомів захворювання.

Хворий прибув до Бразилії з Мехіко. Перші симптоми захворювання з'явилися у нього вже після прибуття в Сан-Паулу.

Виходячи з даних обстеження мексиканця бразильські лікарі вважають, що ймовірніше за все, мова йде про звичайний грип. Тим не менш, пацієнт був поміщений під постійне спостереження фахівців в окремому боксі.

За словами лікаря, 30-річний громадянин Мексики, ім'я якого не називається, відчуває себе добре, але буде знаходитися в реанімаційному відділенні клініки, поки взяті у нього аналізи не підтвердять чи не спростують версію про наявність свинячого грипу, поки ще не зафіксованого в Бразилії.

Тим часом у суботу, 25 квітня, в Бразилії був створений надзвичайний штаб з попередження розповсюдження захворювання. До нього увійшли представники Міністерства охорони здоров'я, сільського господарства та Національного агентства із санітарного контролю.

У всіх аеропортах країни посилено контроль за пасажирами, що прибувають з Мексики і США.

Окрім того, ще чотири випадки можливого зараження людини свинячим грипом зареєстровані в Іспанії в неділю ввечері, передало Національне телебачення Іспанії (TVE1) з посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни.

Тим часом, влада Болівії має намір здійснювати в повітряних терміналах заходи щодо виявлення можливих випадків захворювання пасажирів з Мексики і США свинячим грипом, заявив глава болівійського управління епідеміології Едді Мартінес.

Глава епідеміологічного відомства стверджує, що не володіє інформацією про захворювання свинячим грипом в Болівії.

Між тим, президент Мексики звернувся до співвітчизників у зв'язку зі спалахом свинячого грипу. Діяти швидко, але не втрачати при цьому спокою закликав мексиканців президент латиноамериканської країни Феліпе Кальдерон.

Хвороба, викликана вірусом, що мутував добре піддається лікуванню відомими ліками, і Мексика має їх в достатній кількості, підкреслив глава держави.

Він наголосив на необхідності суворо дотримуватися усіх  введених протиепідемічних заходів, що включають скасування всіх видовищних та масових заходів у Мехіко, рекомендації уникати людних місць, частіше мити руки і користуватися марлевими пов'язками.

За допомогою особового складу збройних сил в Мехіко безкоштовно роздано вже 6 млн. таких пов'язок.

У неділю протиепідемічні заходи, які діють з п'ятниці у столиці, були поширені на мексиканський штат Сан-Луїс-Потосі, де також виявлені випадки захворювання з підозрою на свинячий грип.

В уряду Мексики "достатньо ресурсів для того, щоб контролювати ситуацію у зв'язку зі свинячим грипом". Про це заявив у Вашингтоні міністр фінансів Мексики Агустін Карстенс, який очолює Комітет з розвитку Світового банку (СБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Поширення свинячого грипу Карстенс назвав "серйозною проблемою, яку не можна ігнорувати".

У Мексиці станом на неділю, 26 квітня, вірусологи підтвердили 22 випадки зі смертельним результатом, викликані вірусом грипу свиней.

У США підтверджено 20 випадків інфікування вірусом свинячого грипу.

По одній підозрі на можливе захворювання зафіксовано також у Франції та Ізраїлі, повідомляє AP. Шість випадків зараження свинячим грипом підтверджені в Канаді.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK