Вирощені перші штучні кровоносні судини

Вирощені перші штучні кровоносні судини
1plus1.ua

 Для створення таких судин були взяті клітини шкіри, з яких спочатку вирощувався лист. Потім він згортаються в трубку, а його внутрішня поверхня судини додатково вистилають ендотеліальними клітинами пацієнта.

За словами вчених, вже є перші десять чоловік, які отримали нові судини. Фахівці з Медичного університету Південної Кароліни вважають, що це значне досягнення, однак зазначає, що на вирощування однієї судини йде дев'ять місяців. Отже, це відбивається на їх вартості. Однак компанія найближчим часом збирається знизити витрати, налагодивши масове виробництво.

Крім того, медики повідомили, що у пацієнтів судини функціонували нормально від 6 до 20 місяців, а це непоганий результат, так як більше половини штучних трансплантата не витримують і року роботи.

Тим не менше вчені розраховують, що в майбутньому за допомогою цієї ж технології можна буде лікувати ураження коронарних артерій.

Нагадаємо, раніше спеціаліст з університету Манчестера розробив спосіб створення штучних сухожиль, що, ймовірно, має прискорити процес загоєння після травм.

 

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK