США співпрацюватимуть з Україною у боротьбі зі свинячим грипом

США співпрацюватимуть з Україною у боротьбі зі свинячим грипом
АР

За словами посла США в Україні Вільяма Тейлора, в даний час у країні діє кілька ініціатив, мета яких - боротьба з ризиками для здоров'я населення. Ще в 2005-2006 роках влада США надавала Україні спеціальну допомогу, зокрема, лабораторні матеріали та обладнання для боротьби з пташиним грипом. Цей рік не стане винятком, зазначив посол.

За даними посольства, однією із таких ініціатив є Програма зниження бактеріальної загрози, яка співпрацює з Мінохоронздоров'я України, Державним комітетом ветеринарної медицини та Академією аграрних наук. За час роботи програми проведено навчання персоналу з діагностики, бактеріальної безпеки, пакування та пересилання патогенів та інших практичних курсів. Цей досвід потрібно максимально застосувати і сьогодні, зазначають у відомстві.

Як повідомив Тейлор, за допомогою Програми зниження бактеріальної загрози уряд США зараз активно співпрацює з українськими епідеміологами в забезпеченні СЕС необхідними лабораторними матеріалами. У разі виявлення свинячого грипу у громадян України, американська влада закликає інформувати її, а також безпечно упаковувати і відправляти авіатранспортом штами вірусу в міжнародні лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Крім того, представники США рекомендують українській владі і епідеміологам регулярно переглядати сайти американських Центрів контролю захворювань (ЦКЗС), де постійно оновлюються дані про стан боротьби зі свинячим грипом у світі. Ці дані можуть використовуватися для інформування населення України та більш ефективного перешкоджання поширенню вірусу, йдеться в повідомленні посольства.

Водночас, ЦКЗС повідомляють про підтвердження 91 випадку захворюваності свинячим грипом у США.

Раніше міжнародні фахівці у сфері епідеміології зазначили, що світу треба змиритися зі свинячим грипом і лікувати його.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK