Учені думають, що пінгвін, якого відправили з Нової Зеландії в Антарктиду, загинув

Учені думають, що пінгвін, якого відправили з Нової Зеландії в Антарктиду, загинув
Reuters

За історієюпінгвіна, який помилково заплив до НовоїЗеландії, стежив увесь світ. На початкучервня пташку викинуло на новозеландськийберег, за чотири тисячі кілометрів відзвичайного місця проживання. Післятого, як пінгвіна, що їв пісок, очевидно,прийнявши його за сніг, кілька разівдовелося промивати шлунок, його взялина дослідне судно, що вирушало доАнтарктики.

4 вересня дослідникивипустили Happy Feet у відкритий океан,попередньо прикріпивши датчик, щодозволяє стежити за йогомісцезнаходженням.

  Щасливе повернення. Знайденого в Новій Зеландії пінгвіна випустили в океан

Проте,зв'язок із твариною втратили черезтиждень після його відправлення уплавання. Пінгвін, згідно зі спостереженнями,протягом кількох днів робив запливи врізних напрямках. Зникнення сигналу вкращому випадку означає, що датчик мігякимось чином від'єднатися, та вченіприпускають, що пінгвін, найімовірніше,став здобиччю акул чи інших хижаків.

Вартозазначити, що за здоров'ям птаха післяоперації стежив відомий гастроентерологДжон В'єт. Після цьогопінгвіна передали у зоопарк новозеландськоїстолиці, де йому створили справжнідомашні умови: він проживав у холодильномуприміщенні з "ліжком" із льоду,температура в якому не піднімаєтьсявище 8 градусів за Цельсієм. Він відновивсяпісля операції і погладшав на 4 кг.

Навідновлення і лікування пінгвінановозеландці зібрали майже 18 тисячдоларів. Разом із зарубіжною аудиторієювони з цікавістю спостерігали задопомогою встановленої у будиночкуінтернет-камери за тим, як він приходитьдо тями після важкого потрясіння.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK