Григорій Перельман, що довів гіпотезу Пуанкаре, відмовився стати академіком РАН

Григорій Перельман, що довів гіпотезу Пуанкаре, відмовився стати академіком РАН
АР

"На наші телеграми і телефонні дзвінкивін не відповів. Сам спроб із нами зв'язатися він не робив", - повідомивпредставник петербурзького відділення Математичного інституту імені ВолодимираСтєклова, який запропонував висунути в академіки Перельмана.

"Висуватися від нас у РАН він небуде", - підкреслив співрозмовник агентства.

Варто зазначити, що списки кандидатів вакадеміки РАН повинні бути підготовані до 4 жовтня.

Нагадаємо, що наприкінці квітня в інтернетіз'явилися фрагменти першого інтерв'ю видатного російського математика ГригоріяПерельмана, який довів гіпотезу Пуанкаре, що до цього довгий час залишаласязагадкою для вчених усього світу. У своєму інтерв'ю вчений розповідає, чомувідмовився від премії у мільйон доларів, присудженої йому інститутом Клея.

Гіпотеза, за яку Перельману американськийінститут присудив премію, була сформульована французьким математиком АнріПуанкаре у 1904 році. У 2002 році Перельман опублікував в інтернет-архіві роботуу 30 сторінок, у якій був доказ гіпотези. Однак публікувати результати унауковому журналі він так і не став.

У 2006 році за доведення гіпотези ПуанкареПерельману була присуджена медаль Філдса, найбільш значуща нагорода задосягнення в галузі математики, яку також називають математичною Нобелівськоюпремією. Однак він відмовився і від неї.

Перельман деякий час працював у США. Потім у1996 році повернувся до Санкт-Петербургу, де працював у математичному ІнститутіСтєклова. Відмова інституту продовжувати роботу з ученим у 2004 році, засловами його знайомих, стала причиною особистої кризи Перельмана і сумнівів увласному професіоналізмі.

Незважаючи на те, що за ці кілька роківросіянин став одним із найзнаменитіших математиків світу, він продовжує вестисамітницький спосіб життя.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK