Британські медики прийняли пологи через два дні після смерті матері

Британські медики прийняли пологи через два дні після смерті матері
life.ru

Про це пише у вівторок, 13 січня, британська газета The Daily Mail.

На 25-ому тижні вагітності жінка поскаржилася на головний біль, а потім втратила свідомість. При обстеженні медики виявили у неї крововилив у мозок через пошкоджену пухлиною судину. Лікарям не вдалося врятувати жінку. Тоді вони почали боротися за життя дитини.
Впродовж двох днів медики штучно підтримували серцебиття померлої, щоб витягти з неї недоношену дитини. Соліман вводили високі дози кортикостероїдів щоб підготувати легені плоду до самостійного дихання. 9 січня її дочка цілком здоровою з'явилася на світ за допомогою кесаревого розтину.

Вдівець померлої, 29-річний Махмуд Соліман до останнього моменту знаходився поряд з Джейн і став свідком відключення систем життєзабезпечення. Лікарі на кілька секунд поклали новонароджену дівчинку на груди матері, а потім передали в руки батька.

Джейн Соліман, дівоче прізвище якої Кемпбелл, стала чемпіонкою Великобританії з фігурного катання в 1989 році, того ж року вона зайняла сьоме місце на чемпіонаті світу. Потім працювала тренером з фігурного катання в Абу-Дабі, де й познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком-єгиптянином. Вони одружилися в 2007 році. Перед весіллям вона прийняла іслам.

Хоча подружжя спочатку вирішило дати майбутній дитині ім'я Алі, якщо народиться хлопчик, і Меггі - якщо дівчинка,  після трагедії Махмуд вирішив дати новонародженій ім'я Айя Джейн. Айя арабською означає "диво".

Похорони фігуристки відбулися в минулі вихідні в мечеті міста Редінг.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK