Під Москвою почався курс виживання марсіанських добровольців

Під Москвою почався курс виживання марсіанських добровольців
Reuters

Виживати марсонавтам належить в підмосковному лісі разом з професійними астронавтами з екіпажів Міжнародної космічної станції (МКС).

"У тренуванні з виживання, яке розпочнеться 29 січня, візьмуть участь чотири екіпажі: дві трійки, які готуються до польоту на МКС, і два екіпажі по п'ять добровольців експерименту Марс-500", - розповів завідувач відділом впровадження, реалізації та пропаганди наукових досягнень Інституту медико-біологічних проблем Марк Белаковський

Вони проведуть у лісі дві доби, маючи при собі тільки переносний аварійний запас космонавтів. Їх завдання зорієнтуватися на місцевості, передати свої координати у Центр і протриматися до прибуття пошуково-рятувальної групи. Екіпажу МКС, в свою чергу, необхідно напрацювати навички взаємодії в разі позаштатної посадки.

Їм належить провести 105 днів в замкнутому просторі імітації космічного корабля без контактів із зовнішнім світом

Всього в підготовчому етапі беруть участь 10 добровольців, серед яких - шестеро росіян та четверо європейців. У число претендентів на участь у імітаційному польоті входить і одна жінка, біолог з Твері.

Після завершення підготовчого етапу до участі в 105-добовому експерименті Марс-500, старт якого призначений на 31 березня 2009 року, будуть допущені шестеро з них.

Їм належить провести 105 днів в замкнутому просторі імітації космічного корабля без контактів із зовнішнім світом. Метою даного досліду є збір інформації, необхідної для підготовки справжнього польоту на Червону планету.

У цьому ж році передбачається розпочати основну частину експерименту: ще шестеро добровольців проведуть в умовах польоту вже 520 днів.

Крім курсу виживання, підготовка марсонавтів передбачає лекції з балістики польоту, знайомство з системами життєзабезпечення корабля і космічних станцій, відпрацювання комунікації з Землею з урахуванням 40-хвилинної затримки при обміні повідомленнями, яка виникне при реальному польоті.

Між тим, додаткові труднощі можуть чекати дослідників зовсім з іншого боку. Віце-прем'єр Сергій Іванов заявив на минулому тижні на засіданні колегії Федерального космічного агентства, що в 2009 році ракетно-космічна промисловість Росії може зіткнутися з проблемою фінансування проектів, програм розвитку та технологічного переозброєння. Він висловив думку, що "вкрай важливо знайти ефективний баланс між державними інтересами у космічній сфері та комерційною ефективністю діяльності галузі".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK