IBM створить найпотужніший 20-петафлоповий суперкомп'ютер

IBM створить найпотужніший 20-петафлоповий суперкомп'ютер
faki.fizteh.ru

За даними видання, Sequioa буде містити 1,6 млн. процесорів. Об'єм оперативної пам'яті системи становитиме 1,6 терабайт. Площа, яку буде займати Sequioa, становитиме 318 квадратних метрів.


Передбачається, що суперкомп'ютер Sequioa запустять у 2012 році. Він буде використовуватися для вивчення ядерної зброї, зокрема, для моделювання її випробувань.


Представники IBM підкреслюють, Sequioa може використовуватися і в мирних цілях. Зокрема, цей суперкомп'ютер здатний моделювати погодні зміни на 40 разів швидше ніж  теперішні системи. Для моделювання землетрусу йому знадобитися на 50 разів менше часу, ніж сучасним обчислювальним комплексам.  


Зараз найпотужнішим суперкомп'ютером у світі є IBM Roadrunner, продуктивність якого складає 1105 петафлоп. До його створення найпотужнішим комп'ютером був IBM Blue Gene / L.
Крім того, в листопаді 2008 року в США був запущений ще один суперкомп'ютер з продуктивністю вище петафлопа - Jaguar.


У 2011 році запустити петафлоповий суперкомп'ютер мають намір китайці. Зараз у Піднебесній розроблений комп'ютер Шугуан-5000, обчислювальна потужність якого становить понад 100 трильйонів операцій за секунду.

 

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK