NASA відклало запуск Discovery

NASA відклало запуск Discovery
АР

Про це повідомляє агентство Reuters.

Запуск шатла Discovery, який повинен був стартувати до МКС із сімома астронавтом 12 лютого, було відкладено через підозру на можливі неполадки в роботі клапанів, що підтримують тиск у паливних баках, розповіли представники NASA.

Нагадаємо, під час останньої місії Discovery в листопаді 2008 року один із клапанів тиску отримав незначне пошкодження. Само по собі таке пошкодження не є особливою небезпекою для корабля, однак фахівці NASA мають намір оцінити наслідки подібної аварії, з’явись вона за інших обставин; для цього їм і потрібен додатковий час.

Discovery повинен доставити на МКС останні елементи панелей сонячних батарей станції. До закінчення збирання станції шатли NASA повинні виконати ще вісім польотів до МКС.

Нагадаємо, 22 січня екіпаж американського космічного корабля багаторазового використання Discovery провів навчальний старт шатла, який встановлено на пусковому столі космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида).

Крім того, 14 січня відбулася перша в 2009 році операція із збільшення орбіти польоту Міжнародної космічної станції. Другий подібний маневр намічено на 4 лютого. Він потрібен для підтримки необхідної висоти польоту МКС для забезпечення стикування із транспортним кораблем Прогрес, старт якого намічено на 10 лютого, а також наступним запуском до станції американського шатла.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK