Фаїну веде американський Масон

Фаїну веде американський Масон
АР

Як повідомила Ванникова, після дозаправки Фаїни необхідною кількістю легкого пального з борту океанського буксира ВМС США Катавба екіпажу вдалося запустити дизель-генератор, що дозволило відновити працездатність систем життєзабезпечення судна, навігаційного обладнання та засобів зв'язку.

Команда Фаїни завершила підготовку головного двигуна до роботи у штатному режимі, і 6 лютого близько 22:00 (за київським часом) судно почало самостійне рух по курсу до Кенійського порту Момбаса під охороною американського корабля Масон, зазначила Ванникова.

Станом на ранок, 7 лютого, швидкість руху Фаїни становить близько 3-4 вузлів на годину. "З метою забезпечення безпеки екіпажу Фаїни на борту судна продовжують перебувати бійці підрозділу спецпризначення ВМС США.

Прес-секретар Президента підтвердила, що за результатами проведення медичного огляду стан здоров'я моряків задовільний. "Усі вони висловили готовність продовжити виконання рейсу. На судно доставлено запаси продуктів харчування і питної води на п'ять діб, а також білизну", - зазначила Ванникова.

Як повідомлялося, за попередньою інформацією прибуття Фаїни в Кенійський порт Момбаса очікується 9 лютого. Президент Віктор Ющенко доручив забезпечити повернення додому членів екіпажу судна Фаїна і планує зустріти їх особисто.

Також учора, 6 лютого, пірати заявили, що "були ситі по горло Фаїною" і навіть розглядали можливість звільнення судна без викупу, але їм були потрібні гроші, щоб сплатити витрати на сигарети, їжу і прохолодні напої.

5 лютого борт Фаїни покинули всі пірати. 4 лютого сомалійські пірати отримали 3,2 мільйона доларів викупу за українське судно Фаїна і пообіцяли звільнити судно протягом кількох годин

Судно Фаїна було захоплено піратами 25 вересня минулого року біля берегів Сомалі. На борту судна перебувало 17 громадян України, 3 росіян і один громадянин Латвії. Незабаром капітан судна, громадянин РФ, помер. На борту Фаїни перевозилися 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK