Черновецький має намір заборонити приміським маршруткам в'їжджати у Київ

Черновецький має намір заборонити приміським маршруткам в'їжджати у Київ
googlepages.com

Як зазначається в документі, щоб отримати від влади дозвіл на проїзд по Києву, перевізники повинні підписати угоду зі Службою перевезень про відшкодування витрат на виконання дорожніх робіт, утримання і ремонт дорожніх об'єктів, пише видання.

На думку розробників, таке скорочення маршрутів "дозволить розвантажити столичні вулиці, посилити контроль над перевізниками, отримати додаткові фінансові кошти на відновлення і розвиток міської транспортної інфраструктури". Проект винесено на громадське обговорення, яке триватиме до 6 березня.

Директор київської компанії-перевізника ТОВ Кийтранс-2005 Юрій Ковалевич привітав можливе прийняття даного документу. "Тепер менше буде заторів на дорогах. Нам таке рішення міської влади принесе додаткові кошти", - сказав Ковалевич.

Із ним не згодна директор ТОВ Автогрупа-Україна Тетяна Новикова. "Наші маршрути із маршрутами приміських перевізників ніяк не перетинаються. Тому сподіватися на додатковий прибуток не доводиться", - повідомила газеті Новикова.

Начальник відділу експлуатації ПП Транском Олексій Ющенко вважає, що така ідея створить незручності для пасажирів. "Незрозуміло, навіщо людям із маршруток, що досі їздили до вокзалу, пересідати у міський транспорт. Крім того, пасажири, що прибувають до Києва з боку Борисполя, раніше могли доїхати до станції метро Лівобережна. Зараз будуть змушені сідати в потяги на станції Червоний хутір. Але це інша лінія метро, це незручно", - сказав Ющенко.

Водночас, виконавчий директор Української асоціації автоперевізників Валерій Липецький вважає, що положення, яке зобов'язує перевізника укладати додаткову угоду для в'їзду в місто, являє собою лазівку для корупції.

"Більше 13 тисяч автомобілів, автобусів, мікроавтобусів щодня в'їжджають до Києва і прямують до центру. Якщо хоча б половина перевізників звернеться в мерію за відповідним документом, можна уявити, скільки заробить на цьому КМДА і що залишиться від позитивних наслідків обговорюваного акту", - заявив Липецький.

Нагадаємо, 22 січня, Київська міськрада вирішила ввести плату за в'їзд на територію Києва для транзитних автомобілів, однак 7 лютого прокуратура Києва визнала це рішення незаконним.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK