Політолог: Янукович намагатиметься загладити конфлікт у партії

Політолог: Янукович намагатиметься загладити конфлікт у партії
ya2008.com.ua

Зокрема, про це експерт заявив, коментуючи протистояння між членами Партії регіонів Сергієм Льовочкіним, Юрієм Бойком і Нестором Шуфричем.

Він зазначив, що більшість виборців Партії регіонів і гадки не мають про внутрішні непорозуміння, тому суперечки, які відбуваються всередині партії, навряд чи вплинуть на її рейтинги.

"Що може вплинути на рейтинги, так це невдача стосовно вотуму недовіри уряду Тимошенко. І то я не беруся прогнозувати, наскільки серйозно", - сказав експерт.

Водночас, Фесенко підкреслив, що та криза, яка існує, дещо послаблює позиції Партії регіонів перед президентськими виборами. При цьому він висловив сумнів, що ці партійні суперечки призведуть до розколу Партії регіонів або виключення Сергія Льовочкіна і Юрія Бойка з партії.
"Думаю, що до цього справа не дійде, оскільки регіонали не звикли виносити сміття з хати, а кардинальні рішення приймають тільки в тих випадках, якщо мова йде про посягання на позиції Віктора Януковича", - зазначив Фесенко.

За його словами, форма вирішення конфлікту напряму залежатиме від позиції лідера Партії регіонів. "Ризикну припустити, що він намагатиметься загладити цей конфлікт і не довести його до якихось серйозних форм і загострення", - сказав експерт.

При цьому він не виключив, що локальні кадрові перестановки всередині партії можуть відбутися. "Можуть бути спроби для того, щоб пом'якшити критику крила, яке очолюють Ринат Ахметов і Борис Колесников. Можуть бути перестановки, пов'язані із тим, щоб тут не було монополії Льовочкіна, Бойка і Герман", - сказав політолог.

Також Фесенко висловив упевненість, що у розколі Партії регіонів ні Льовочкін, ні Бойко не зацікавлені. "Думаю не зацікавлена в цьому і "ахметівська" лінія, тому, швидше за все, вони спробують знайти взаємоприйнятний компроміс. Зараз йде просто викид емоцій", - підсумував експерт.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ з'явилася інформація про розкол у Партії регіонів через готовність деяких її членів ввійти до складу діючого Кабміну. Пізніше ЗМІ повідомили, що Партія регіонів виключила зі свого складу прем'єра Криму і мера Сімферополя.

9 лютого заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Сергій Льовочкін підтвердив, що деякі регіонали хочуть об'єднатися з БЮТ. А регіонал Нестор Шуфрич заявив, що Льовочкін - випадкова людина в партії.

10 лютого перший віце-спікер Олександр Лавринович, якого обрано у парламент за списком Партії регіонів, заявив, що внутрішні конфлікти в партії носять не політичний, а міжособистісний характер.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK