Довгий закрив засідання. Київрада обрала нового секретаря і продовжила роботу

Довгий закрив засідання. Київрада обрала нового секретаря і продовжила роботу
segodnya.ua

Однак після оголошення про закриття сесії лідер однойменного Блоку Віталій Кличко повідомив про те, що в Київраді зібрано 61 підпис депутата за відсторонення Довгого від головування на цьому засіданні сесії і пред’явив йому відповідний документ.

Наразі сформовано тимчасову комісію і депутати, які підписали документ про відсторонення Довгого, мають намір продовжити роботу в сесійній залі.

Як стало відомо, документ про відсторонення секретаря Київради підписали 32 депутати від фракції БЮТ, 15 депутатів фракції Блоку Кличка, 9 – Блоку Литвина (всього у фракції 11 депутатів, документ не підписали в.о. заступника голови КМДА, депутат Київради Ігор Шовкун та заступник голови КМДА, начальник Головного управління житлового забезпечення Михайло Голиця ), 2 депутати від фракції Миколи Катеринчука та 3 депутати фракції Партії регіонів (Сергій Баранов-Мохорт, Яна Щербинська, Володимир Дейнега).

Коментуючи в інтерв’ю журналістам події в Київраді, Довгий сказав, що все, що сьогодні робили представники опозиційних фракцій, спрямовано на те, щоб не був прийнятий до розгляду бюджет столиці.

"Я переконаний, що наші опоненти, які зацікавлені в дестабілізації ситуації в Києві, будуть робити все від них залежне, аби не переходити до конструктивної роботи", - сказав Довгий.

Після відсторонення Довгого, депутати Київської міської ради продовжили засідання сесії і для цього обрали президію, нового голову, Рахункову комісію і секретаря для ведення протоколу.

У залі залишаються депутати, зокрема і від Блоку Леоніда Черновецького.

Відповідно до прийнятого рішення головою обрано представника фракції Блоку Катеринчука Олексія Резнікова, секретарем обрано представника фракції БЮТ Сергія Мельника, у президії місця зайняли Тетяна Меліхова (БЮТ), Віталій Кличко (Блок Кличка), Валерій Мошинський (Блок Литвина), Юрій Дмитрук (БЮТ), Валерій Карпунцов (Блок Кличка).

Разом з тим, до сесійної зали повернувся секретар Київради Олесь Довгий, відсторонений депутатами від ведення засідання, який заявив присутнім, що це засідання має стати предметом прокурорського розгляду, оскільки є "фальшем".

Після того, як Довгий залишив зал, депутатам вимкнули світло. У залі також присутні депутати від Партії регіонів Василь Горбаль та Інна Богословська.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK