Корреспондент: Олігархи розкололи Партію регіонів

Корреспондент: Олігархи розкололи Партію регіонів
Reuters

Вотум недовіри, що 5 лютого Партія регіонів (ПР) спробувала оголосити уряду Юлії Тимошенко, став для них вотумом недовіри самим собі. Голосування за відставку прем'єра, яке зазнало невдачі,  і коментарі, що пішли за ним, представників "регіоналів" у стилі "дурень - сам дурень" засвідчили, що у царстві Віктора Януковича не все гаразд, - пише Корреспондент.

Приховане життя регіоналів зненацька виплило назовні. Виявилося, що дві групи - із одного боку соратники Рината Ахметова, найбагатшого українця, з іншого так звана група заступника голови фракції ПР Сергія Льовочкіна, яку пов'язують з іншим вітчизняним мільярдером - співвласником RosUkrEnergo (RUE) Дмитром Фірташем, буквально розбивають дітище Януковича надвоє, - зазначає видання.

На думку Корреспондента, така ситуація загрожує регіоналам багатьма лихами, але особливо небезпечним є конфлікт для самого лідера партії через вибори глави держави, які вже не за горами.

"Поки що особистий" президентський "рейтинг Януковича є навіть вищим, ніж у найближчого конкурента - Тимошенко. Але він, як і партія в цілому, може усе втратити", - пише тижневик.

Співрозмовники Кореспондента зі складу представників ПР та експерти кажуть, що суть нинішніх взаємних докорів навіть не у тому, хто більше зашкодив партії останнім часом. Насправді сторони конфлікту з'ясовують, у чиїх руках перебуває ключ до особистої приймальні Януковича, у кого є прямий доступ до лідера партії, - наголошує Кореспондент.

Про те, як давно визрівав розкол у Партії регіонів, про те, як регіонали шукають винуватців розколу у своїх рядах, про так звану групу Льовочкіна і про те, коли настане розв'язка конфлікту - читайте у № 5 журналу Кореспондент від 14 лютого 2009 року.

Корреспондент.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK