Що говорив Трамп про Україну

Новообраний президент США Дональд Трамп відомий своїми скандальними заявами, він не раз говорив про Україну.
Що говорив Трамп про Україну
EPA/UPG

В президентських перегонах у США кандидати не один раз згадували Україну. Страна.ua зібрала ключові цитати переможця виборів Дональда Трампа щодо України.

Про анексію Криму

Після того, як російські окупаційні війська опинилися на українському півострові, 28 лютого 2014 року Дональд Трамп написав про це у своєму Twitter в саркастичній формі.

“США закликали Росію не втручатися в Україну. Росія каже США, що не вторгалася, а потім голосно сміється!“

“Знаєте, коли він зайшов і захопив Крим, він вирвав серце і душу, тому що там всі гроші. Мене це здивувало. Я чув, що більшість доходу надходило з цього регіону. Це - територія багатства, а це означає, що решта України терпить поразку, і це, як можна припустити, відбудеться дуже скоро “, - заявив Трамп.

“І ось він проводить Олімпійські ігри, а вже на наступний день береться за Україну. На наступний день. Дуже розумно! Він не хотів цього робити під час Олімпіади. Бум! На наступний день. Коли наші атлети вже поїхали, ми всі поїхали“, - сказав він.

Найвідомішу свою заяву про Крим Дональд Трамп зробив влітку 2016 року. На прес-конференції, відповідаючи на питання, чи визнає він на посаді президента США анексію Росією Криму.

“Ми розглянемо це. Так, ми розглянемо“. “Народ Криму, як я чув, вважав за краще б бути з Росією, ніж там, де він був раніше“, - сказав тоді Трамп.

Читай также: Будемо працювати з Трампом: в АП відреагували на перемогу республіканця

Про збитий на Донбасі Боїнг

Трамп вважає, що існуючих доказів недостатньо, аби звинувачувати бойовиків, яких підтримує РФ, у збитті літака.

“Вони кажуть, що не вони збили літак. Це може бути їх зброя, але вони її не використали і не стріляли з нього. Вони навіть заявили, що інша сторона вистрілила, щоб звинуватити їх. Чесно кажучи, ми, ймовірно, ніколи не будемо знати напевно“, - заявив Трамп.

Про стосунки з Росією

В одному з інтерв'ю Дональд Трамп заявив про своє невдоволення тим, що США змушені псувати відносини з Росією через Україну.

“Я не в захваті від нашого протистояння з Росією через Україну, коли Німеччина зволікає, отримуючи нафту і газ з Росії“, - сказав Трамп.

Окрім того, він заявив, що в разі своєї перемоги на президентських виборах, зможе побудувати хороші відносини з президентом Росії Володимиром Путіним.

“Готовий посперечатися, що у мене були б хороші відносини з Володимиром Путіним. Вся справа в лідерстві“, - сказав він.

Читай также: Спасибо жителям Техаса: реакция соцсетей на победу Дональда Трампа

Про зовнішню політику

Трамп не включив Україну у перелік зовнішньополітичних пріоритетів, а відповідаючи на питання, чи підтримує він вступ України в НАТО, сказав, що йому все одно.

“Увійде (Україна в НАТО) або не увійде, мені все одно. Увійде - чудово. Не увійде - чудово“, - сказав Трамп.

Він також підкреслив, що українська проблема більше бентежить Європу аніж Сполучені Штати.

“Мені не подобається те, що відбувається в Україні. Але це проблема, яка зачіпає Європу набагато більше, ніж нас. Тому вони повинні взяти на себе частину відповідальності“, - додав Трамп.

Пізніше він дещо пом'якшив свою позицію щодо України.

“У мене є таке відчуття, що люди з різних частин Європи повинні об'єднатися, щоб допомогти Україні. Мені здається, що Україна отримує гідну повагу від інших частин Європи. Але Україна повністю заслуговує на цю повагу, вона довго це доводила “ - казав Трамп

Читай также: Лучшие футбольные мемы на победу Трампа на выборах США

Про підтримку України з боку США

Позицію США по відношенню до України Дональд Трамп висловив так: “США підтримували Україну, але швидше словами, а не справами. Наш президент недостатньо сильний, і він не робить для України того, що повинен. Ми називаємо це балаканиною. Частиною проблеми України і США є те, що Путін не поважає нашого президента “.

Про зміну позиції щодо України

У 2016 році в інтерв'ю The New York Times Дональд Трамп сказав, що США у випадку з Україною займаються тим, чим мала би займатися Європа.

“Зараз я повністю за Україну“, - заявив він.

“Одна з речей, які мене дратували - це була Україна. Зараз я повністю за Україну. У мене є друзі, які живуть в Україні, однак, не так давно, коли українська проблема виникла і Росія пішла на конфронтацію, у мене не було враження , що хтось займається цим більше, ніж ми. Нас те, що відбувається в Україні, зачіпає менше, тому що ми знаходимося від неї далі “, - заявив Трамп.

В ефірі телеканалу АВС Трамп заявив, що “Путін не ввійде в Україну“.

“Він не зайде в Україну. Просто, щоб ви розуміли. Він не зайде в Україну, зрозуміло? Помітьте собі. Запишіть. Що хочете з цим зробіть“, - сказав він.

А коли його поправили, зауважив, що “він вже там“, маючи на увазі російську анексію Криму, частково з цим погодився.

“Так, певним чином він там. Але мене там немає. Там Обама“, - відреагував на це Дональд Трамп.

Нагадаємо, за результатами виборів у США, 45-м президентомстав представник республіканців Дональд Трамп. В Адміністрації Президента повідомили, що готові працювати з Трампом у разі, якщо його оголосять новим президентом. На фоні неочікуваної перемоги республіканця на економічних ринках почалися маштабні потрясіння.

Дивись також - Трамп здобув пермогу на президентських виборах у США:

%video597393%



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK