Глава СБУ: Осетинський сценарій в Криму неможливий

Глава СБУ: Осетинський сценарій в Криму неможливий
politika.co.ua

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді.

"Я можу усіх заспокоїти. На території України, в тому числі в Криму, немає жодних підстав говорити про можливість повторення виникнення будь-якого сценарію, подібного до агресії, яка була стосовно грузинської Осетії ", - сказав він.

При цьому Наливайченко запевнив, що "на території Криму немає жодної організації, яка могла б бути рушійною силою масових заворушень чи терористичних акцій. Організація Севастополь-Крим-Росія нараховує аж 12 членів. А про неї пишуть усі ЗМІ. Чому? Бо за брудні гроші, в тому числі від будівництва об'єктів чорноморського флоту РФ, добре фінансувалася вся так звана організація і її піар".

Також Наливайченко визнає, що недосконалість українського законодавства дозволяє отримати подвійне громадянство.

"Людина може отримати ізраїльський, американський, російський паспорт. Законодавство України жодним чином не встановлює відповідальності або обмеження цього права громадянина. Вашого, мого, наших дітей. Тому в цей закон необхідно внести відповідні зміни. Дайте більше повноважень органам внутрішніх справ, і тоді не потрібно буде грати у цю гру ", - сказав Наливайченко.

"Зараз ми всі визнали, що в законі про громадянство є один серйозний недолік: у ньому дуже чітко виписано процедуру отримання громадянства, але зовсім відсутня відповідальність громадянина, який хоче отримати паспорт будь-якої іншої держави. А отже, не можна обмежувати громадянина в його правах, якщо їх не обмежено законом", - зазначив він.

Також Наливайченко стверджує, що підстав для масових заворушень в Україні немає.

"Ніяких підстав говорити зараз про якісь масові заворушення немає. Немає організації ...", - сказав Наливайченко.

Також він зазначив, що СБУ не володіє інформацією про такого роду сценарії. "Усі, хто має іншу інформацію, прошу згідно із законом подати заяву в СБУ. Я обіцяю, що її буде ретельно перевірено, і цей громадянин буде проінформований про результати перевірки", - сказав Наливайченко.

Наливайченко визнає, що недосконалість українського законодавства дозволяє отримати подвійне громадянство

При цьому він додав, що "СБУ нікому не радить готуватися до війни". "Ми не тільки перевіряємо, ми контролюємо, щоб такі сценарії ніде не виникли", - підкреслив керівник Служби безпеки України.

Як повідомлялося, Наливайченко стверджує, що, згідно із наявною у Служби безпеки України інформацією, депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін фінансує чергову політичну акцію, яка повинна відбутися сьогодні в Одесі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK