У Київській області бізнесмени змінили берегову лінію Дніпра

У Київській області бізнесмени змінили берегову лінію Дніпра
1000mest.ru

Як повідомили в ГУБОЗ МВС України, з'ясувалося, що роботи із намиву піску в гирлі Дніпра виконувалися на земельній ділянці площею 27 га в межах Української міськради Обухівського району Київської області без дозволу Дніпровського басейнового управління водних ресурсів.

Вказану ділянку було передано в довгострокову оренду на підставі розпорядження голови Обухівської райдержадміністрації. Нині ця земля перебуває у суборенді фірми, яку заснували офшорні компанії. Також встановлено, що юридична адреса самої фірми є фіктивною, а її директор на неодноразові виклики правоохоронних органів жодного разу не з'явився.

Проведена перевірка підтвердила порушення природоохоронного законодавства, в результаті чого було змінено берегову лінію Дніпра в Канівському водосховищі і засипано піском рибні нерести. За підсумками перевірки Інспекцією Державного органу рибного господарства складено акт та припис про заборону на проведення подальших робіт із намиву піску.

Як повідомив заступник начальника управління ГУБОЗ МВС України Віталій Ткачук, тільки в Обухівському районі Київської області працівники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю у минулому році розкрили п'ять фактів незаконного гідронамиву піску на землях водного фонду. Зокрема, виявлено незаконний гідронамив піску висотою 3 метри на площі 1,2 га на території лісового заказника. Збиток, який нанесено державним інтересам, оцінюється у 4,5 мільйонів гривень. Крім цього, у Броварському районі Київської області виявлено факти намив піску на земельну ділянку площею майже 59 га без відповідних дозволів та із порушенням природоохоронного законодавства. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Також продовжується дослідча перевірка за трьома фактами проведення незаконного намиву на землі водного фонду під виглядом розчищення та поглиблення дна акваторію Канівського водосховища.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK