Влада закликала українців вчасно платити за комунальні послуги

Влада закликала українців вчасно платити за комунальні послуги
dt.ua

Він заявив, що стурбований ситуацією, яка склалася із оплатою теплокомуненерго за споживані енергетичні ресурси.

Зокрема, він зазначив, що, згідно із даними Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, з початку року заборгованість теплокомуненерго за споживаний природний газ зросла на 1,9 млрд. гривень.

Міністр підкреслив, що дана ситуація зумовлена двома причинами: заборгованістю бюджетних підприємств та падінням рівня дисципліни при оплаті житлокомунпослуг населенням.

"Я із великою стурбованістю констатую, що населення вирішило поекспериментувати що буде, якщо не оплачувати житлово-комунальних послуг. Я закликаю наших шановних добропорядних українців вчасно оплачувати житлово-комунальні послуги", - сказав він.

Кучеренко запевнив, що держава вживе всіх необхідних заходів, щоб ліквідувати заборгованість бюджетних організацій, а також для своєчасного виділення передбачених у бюджеті коштів для компенсації різниці між тарифами на послуги ЖКГ для населення і їхню собівартість.

На думку міністра, державі необхідно поступово відмовлятися від практики фактичного прощення боргів теплокомуненерго за допомогою механізму компенсації різниці у тарифах.

Нагадаємо, сьогодні Нафтогаз України заявив про можливе погіршення ситуації щодо розрахунків із ВАТ Газпром у результаті катастрофічного зростання заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики перед підприємствами компанії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK