Мітингуючі в Криму: Майбутнє федеративної України в єдності з Росією

Мітингуючі в Криму: Майбутнє федеративної України в єдності з Росією
nr2.ru

Мітинг, який спільно організували кримські організації партії Російський блок, партії Союз та російська громада Криму, пройшов під численними російськими і партійними прапорами. Крім того, учасники тримали великий плакат із портретом російського президента Дмитра Медведєва і два менші портрети - прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна.

У руках у них були також плакати Крим - територія російського опору, Ющенко і його банда оголосили росіянам війну і Україна - ракова пухлина в історії й території Русі.

Учасники мітингу вважають незаконним рішення радянського лідера Микити Хрущова, з ініціативи якого у 1954 році рішенням Верховної Ради СРСР Кримська область була передана з нагоди 300-річчя возз'єднання України з Росією зі складу РСФСР до складу УРСР.

На мітингу прийняли резолюцію, в якій зазначалося, що після того як 24 серпня 1991 року Україна проголосила самовихід зі складу Радянського Союзу, російсько-культурне населення Криму стало заручником "політики українських націоналістів, які захопили владу в незалежній Україні".

Під час мітингу портрет Хрущова закидали яйцями як знак протесту проти рішення про передачу Криму Україні.
На думку учасників мітингу, з моменту проголошення акту про державний суверенітет України українське керівництво "взялося проводити політику, спрямовану на примусову українізацію російсько-культурного населення Криму й України", а зовнішньополітичний курс незалежної України було спрямовано на втягування у структури військово-політичного блоку НАТО.

Крім того, як вважають учасники мітингу, "на офіційному рівні в Україні не припиняються спроби, спрямовані на дискредитацію російського періоду історії України, на поглиблення розколу в українському православ'ї, що знаходиться в молитовному єднанні з російською православною церквою".

У зв'язку з цим учасники мітингу заявили про свій намір активізувати боротьбу за права російсько-культурного населення Криму й України, за зміцнення державного суверенітету і розширення повноважень АРК та за перехід України до федеративної форми державного політичного будівництва ". "Майбутнє Криму й федеративної України в єдності з РФ", - йдеться в резолюції мітингу.

Під час мітингу портрет Хрущова закидали яйцями як знак протесту проти рішення про передачу Криму Україні.

Молоді учасники мітингу намалювали на асфальті перед в'їздом на подвір'я представництва Президента України в Криму великий автомобільний знак Стоп.

Як повідомлялося, низка українських політиків і експертів схильні вважати, що дії центральних органів влади України спрямовані на позбавлення Криму його автономного статусу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK