Ющенко заявив Корреспонденту, що останні чотири роки - не найгірший час у житті України

Ющенко заявив Корреспонденту, що останні чотири роки - не найгірший час у житті України
president.gov.ua

"Повірте, останні чотири роки - це не найгірший час у житті України, далеко не найгірший час. На жаль, 2009 рік не може стати таким", - заявив Ющенко в інтерв'ю Корреспонденту.

"Я не хочу, щоб нація жила в 90-му, 91-му, 93-му роках, 2000-му, в будь-якому році, я хочу, щоб нація повторила ті тенденції, які у нас були в останні чотири роки", -- підкреслив Президент.

Однак Ющенко заявив журналу, що Україна могла б зробити більше, якщо б не чіпали Конституції, якщо б мали конституційні баланси.

Відповідаючи на запитання, чи варто під час кризи витрачати набагато більше грошей на Меморіал жертвам Голодомору, на Мистецький арсенал, а не на проекти, пов'язані з профілактикою СНІДу, туберкульозу, Ющенко відповів, що коли прийшов до влади, на програми по СНІДу і туберкульозу виділялося по 5 млн. грн.

"Якщо ми зараз говоримо про ресурси, які виділено на програми - це вже півмільярда, тобто навіть не в десятки разів більше. Це радикально змінить просто наше відношення до питання. Хоча тенденція, з якою розвивається ця проблема, дуже важка", - заявив Президент.

"Коли ми говоримо про Голодомор, я хочу вам одне сказати. У той час, коли ви народилися, ви не могли знайти книжку, де згадувалося б про смерть, про штучні смерті десяти мільйонів людей. Ви не бачили фільмів, жодного, і не тому, що ви не хотіли, а тому що їх не було ", - заявив Ющенко.

"Коли ще п'ять років тому я б поставив запитання:" Ви бачили в Україні хоча б один пам'ятник жертві голоду? "Ви б відповіли:" Ні ". Десять мільйонів людей знищили, десять мільйонів - штучним голодом, тому це є геноцид українського народу. І правнуки не поставили пам'ятник ", - додав Президент.

Крім того, він підкреслив, що західний журналіст, наприклад, єврейський журналіст по темі Голокосту ніколи б такого не запитав. Жодного разу цього питання, на думку Ющенка, у такому контексті єврейський журналіст, який займається єврейською ідеєю, єврейською державністю, не поставив би.

Читайте в повному обсязі перше інтерв'ю Віктора Ющенка українським друкованим виданням за останні два роки в № 6 журналу Кореспондент від 21 лютого 2009 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK