Три нові станції метро в Києві можуть відкритися в серпні

Три нові станції метро в Києві можуть відкритися в серпні
flickr.com

"Я вважаю, що на День Незалежності можна на гарному рівні зробити цю пускову ділянку", - сказав генеральний директор компанії Володимир Петренко.

Він зазначив, що будівельні роботи на цій ділянці ведуться в мінімальному обсязі через відсутність коштів у замовника будівництва - комунального підприємства Київський метрополітен.

Тому термін можливого відкриття станцій в серпні Петренко назвав тільки за умови, що з березня Київметробуд почне отримувати кошти на ведення будівництва від замовника сповна.

Петренко додав, що на добудову ділянки необхідно 250 млн гривень без обліку боргу Київського метрополітену у розмірі 189 млн гривень за роботи, які виконано в 2008 році.

На даний момент будівельна готовність усіх трьох станцій пускової ділянки складає 95-97%.

Водночас, він повідомив, що має інформацію про бажання КМДА розділити виконання гірничопрохідних робіт від комплексу спеціальних і монтажних робіт.

На думку Петренка, такий розподіл зруйнує відпрацьовану компанією протягом багатьох років схему будівництва метро і спричинить затягування завершення робіт на ділянці.

Він нагадав, що Київміськадміністрація повинна прийняти принципове рішення стосовно продовження будівництва лінії від Васильківської у бік Одеської площі.

Він додав, що два тунелепрохідні комплекси, що знаходяться на Васильківській, можуть одразу направити в бік Одеської площі, а їх демонтаж і витягування на поверхню буде нелогічним.

Нагадаємо, сьогодні компанія Киїметробуд завершила будівництво перегінних тунелів на дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від станції Либідська до Васильківської.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK