Лавринович вважає, що Рада не може скасувати свою постанову про відставку глави МЗС

Лавринович вважає, що Рада не може скасувати свою постанову про відставку глави МЗС
epochtimes.com.ua


Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері, 3 березня.

Як заявив Лавринович, "ні, не може (скасувати постанову про відставку Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ України), вона (Верховна Рада) може призначити його знову, якщо буде подання Президента України і буде політична більшість, що підтримає цю кандидатуру).

За словами Лавриновича все, що стосується кадрових питань, або призначення або звільнення, не може бути скасуванням попередніх рішень.

У той же час, Лавринович погодився з тим, що у Верховній Раді вже є прецедент відносно кандидатури глави Національного банку Володимира Стельмаха, якому Верховна Рада України двічі висловлювала недовіру "і ми бачимо її наслідки".

Коментуючи рішення Конституційного Суду, куди Президент України звернувся за роз'ясненням у зв'язку із ситуацією із главою Національного банку України, Лавринович висловив сподівання, що в майбутньому парламент не буде приймати подібні рішення.




Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK