Телеканал Вести назвав Севастопольську виставку про Голодомор фальшивкою

Телеканал Вести назвав Севастопольську виставку про Голодомор фальшивкою
ej.ru

Як повідомляють Вести, як мінімум чотири з шести представлених на виставціфотографій - підробки: вони були зроблені не під час Голоду в Україні, а в20-ті роки під час Великої депресії в США.

Як розповів Вести депутат Міськради Севастополя Андрій Меркулов, справжніджерела представлених на виставці фотографій були знайдені ним в інтернеті: тризнімка були виявлені на сайті, присвяченому періоду Великої депресії в США. Засловами депутата, одна з фотографій була зроблена Бенджамін Шаном в жовтні 1935року в штаті Арканзас. Інша - в штаті Оклахома. "Це зовсім іншіфотографії, які ніякого відношення до України не мають", - стверджуєМеркулов.

"Тобто, з шести фотознімків, присутніх на виставці, чотири - цефальсифікація", - відзначають Вести.

Нагадаємо, що відкриття інформаційно-довідкового залу Управління СБУ вСевастополі, в якому відвідувачі можуть ознайомитися з базою даних, яка постійнооновлюється, зокрема, з розсекречення матеріалів відомчого держархіву СлужбиБезпеки про Голодомор, супроводжувалося акціями протестом активістів блокуНаталії Вітренко та Російського блоку. Ці події спонукали Українську народнупартію заявити про необхідність якнайшвидшого прийняття Верховною Радоюзаконопроекту, який передбачає введення кримінальної відповідальності зазаперечення Голодомору 1932-33 років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK