СБУ визнала помилки на виставці про Голодомор у Севастополі

СБУ визнала помилки на виставці про Голодомор у Севастополі
nr2.ru

Як повідомив директор галузевого архіву Служби безпеки України Володимир В’ятрович, "у Севастополі був відкритий інформаційно-довідковий зал нашого архіву - Служби безпеки України, в яких розміщені якраз електронні копії наших розсекречених матеріалів".

"Якщо говорити про фотографії, про які зараз почали говорити, ці фотографії не є частиною нашого електронного архіву, вони були помилково використані у стендах, які були частиною інтер'єру. Йдеться про чотири фотографії", - заявив він.

"Три з них - це фотографії американські часів депресії, одна з фотографій, - це фотографія з Поволжя. Вони були представлені виключно у Севастополі. Зараз відповідно ці стенди знято, помилку буде виправлено", - повідомив В’ятрович.

Нагадаємо, що гучний скандал вибухнув одразу після відкриття експозиції. На стенді український холокост були представлені фотографії з американських архівів Великої депресії. Ніякого відношення до подій в Україні вони не мали.

Відкриття інформаційно-довідкової зали Управління СБУ в Севастополі, у якій відвідувачі можуть ознайомитися з базою даних, яка постійно оновлюється, зокрема, з розсекречених матеріалами відомчого держархіву Служби Безпеки про Голодомор, супроводжувалося акціями протесту активістів блоку Наталії Вітренко та Російського блоку.

Ці події спонукали Українську народну партію заявити про необхідність якнайшвидшого прийняття Верховною Радою законопроекту, який передбачає введення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору 1932-33 років.

За матеріалами: Радио Маяк


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK