Українські ЗМІ повідомили про зникнення Фірташа

Українські ЗМІ повідомили про зникнення Фірташа
ntersvoboda.com

За словами джерела, спецслужби не змогли встановити місцезнаходження Фірташа, вийти з ним на зв'язок не вдавалося навіть довіреним особам.

Перша версія того, що трапилося, озвучена співрозмовником з оточення Хорошковського, стосується невдалої спроби СБУ вилучити у компанії документи про походження спірних 11 млрд. кубометрів газу.

Джерело заявило, що Фірташ нібито не захотів, щоб його прізвище пов'язували із захопленням Нафтогазу бійцями Альфи. За іншою версією, бізнесмен залишив Україну після затвердження Валентина Наливайченка на посаді голови СБУ.

Комсомольская правда в Украине пише, що Наливайченко протягом години перед голосуванням у парламенті по його кандидатурі у неформальній обстановці спілкувався з главою уряду Юлією Тимошенко, після чого Фірташ вирішив виїхати з країни.

Однак джерела з оточення самого Фірташа інформацію про втечу називають маячнею. Водночас, вони підтверджують, що Фірташ поїхав в одну із сусідніх з Україною країн.

"Він бізнесмен, у нього велике господарство. Він буває в Естонії, Угорщині та інших країнах. Дмитро Васильович дійсно полетів на днях, але він неодмінно повернеться", - заявили в оточенні Фірташа.

Тим не менше, за даними Комсомольськой правды, у Хорошковського зазначають, що якщо Фірташ і не втік зараз, то зробить це найближчим часом. Приводом для цього може стати перевірка, яку щодо RosUkrEnergo проводять Рахункової палати Росії та України.

Нагадаємо, сьогодні видання Коммерсантъ-Украина повідомило, що учора компанія Фірташа звернулася з позовом у стокгольмський арбітражний суд, вимагаючи повернення спірних 11 млрд. кубометрів газу або відшкодування його вартості.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK