Тернопільська облрада: Інформація про наявність підстав для перевиборів - неправда

Тернопільська облрада: Інформація про наявність підстав для перевиборів - неправда
АР

Зокрема, про це заявив в. о. голови Тернопільської обласної ради Теодозій Кухарський, звернення якого сьогодні оприлюднив офіційний сайт облради.

Він заявив, що 11 березня 2009 року в газеті Голос України було оприлюднено Постанову Верховної Ради Про визнання такою, що втратила чинність Постанову Верховної Ради України Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради, а отже прийнята постанова набула чинності.

"Водночас, у центральних та обласних засобах масової інформації певні деструктивні політичні сили й безвідповідальні посадові особи систематично поширюють неправдиву інформацію, в якій стверджується наявність підстав для проведення виборів 15 березня 2009 року. Усе це здійснюється з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в краї, обурення громадян, дискредитації та компрометації всіх демократичних сил", - заявив Кухарський.

Від імені облради він закликав жителів області "правильно оцінити всі заклики й звернення, і спростувати авантюрні пропозиції, які загрожують спокою і стабільності краю".

Кухарський також висловив переконання, що "товариство Тернопільської області вже вкотре підтвердило свій демократичний вибір, повагу до Закону і моральних цінностей і не піддасться на жодні політичні провокації".

Нагадаємо, сьогодні Президент України попросив Конституційний суд оцінити конституційність постанови Верховної Ради про скасування позачергових виборів Тернопільської обласної ради.

***

18 грудня 2008 року Верховна Рада прийняла постанову про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської облради на 15 березня 2009 року. Пізніше у ВР було зареєстровано проект постанови, одним із авторів якого є лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, про визнання такої, що втратила чинність вищевказаної постанови. Опоненти БЮТ заявляли, що блок прагне скасувати вибори до облради, бо боїться поразки.

3 березня Рада скасувала проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської облради. За проголосували 292 депутати: 147 депутатів від ПР, 141 депутат від БЮТ і 4 від НУ-НС. 4 березня ВО Свобода подала позовну заяву до суду щодо оскарження цієї постанови ВР й 11 березня Окружний адміністративний суд Тернопільської області задовольнив позов обласної організації Свобода про визнання протиправним та скасування рішення Тернопільського обласного тервиборчкому про припинення виборчого процесу і зобов'язав ТВК провести вибори. Однак, пізніше голова обласної ТВК повідомила, що БЮТ оскаржив рішення Тернопільського адмінсуду у Львівському апеляційному суді.

12 березня Окружний адміністративний суд Києва за позовом одного із депутатів облради заборонив Держказначейству фінансувати вибори, а місцевому Тервиборчкому - робити будь-які дії щодо їх проведення. Крім того, у ЦВК заявили, що вибори в Тернопільську облраду скасувати неможливо.

Раніше губернатор Тернопільської області заявив, що за Законом Про вибори в місцеві органи самоврядування позачергові вибори до облради повинні відбутися 15 березня і область готова їх провести, якщо Львівський апеляційний суд не скасує рішення Окружного адмінсуду Тернопільської області про безпідставність припинення виборчого процесу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK