Ющенко назвав вибори в Тернополі маленьким тестом для України

Ющенко назвав вибори в Тернополі маленьким тестом для України
president.gov.ua

Під час зустрічі зі студентами Тернопільського національного економічного університету Ющенко назвав цей конфлікт зіткненням тоталітаризму і демократії, однак висловив переконання, що в регіоні переможе демократія.

"Микола Васильович Оніщук (міністр юстиції - ред.) і люди, які сидять зараз з ним у першому ряді (заступники глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук і Роман Безсмертний), сподіваюся, докладуть для цього всіх зусиль. Це мій вам наказ і це те, за що я буду питати", - сказав Ющенко.

Президент також наголосив на важливості позиції місцевої молоді в даному конфлікті.

"Ваша поведінка на виборах в обласну раду - це демонстрація сили закону, або ми станемо свідками і жертвою втрати демократичних перетворень", - заявив Ющенко.

"Хотілося б, щоб голос демократії в Тернопільській області посилився. Прошу мешканців Тернополя та області не бути байдужими до того, що коїться в українській політиці. Адже Тернопіль - це, можливо, маленький, але тест: переможе в Україні тоталітаризм або ми захистимо демократію та своє право вибору", - заявив Президент.

Як повідомлялося, навколо проведення виборів до Тернопільської облради розгорівся гучний скандал. Ряд судів прийняли декілька рішень, які спочатку дозволяли, а пізніше забороняли проводити вибори.

Нагадаємо, сьогодні Президент України попросив Конституційний суд оцінити конституційність постанови Верховної Ради про скасування позачергових виборів Тернопільської обласної ради.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK