Вакарчук попросив узяти під охорону всі навчальні заклади

Вакарчук попросив узяти під охорону всі навчальні заклади
newsru.ua

Такі заходи Міносвіти запропонувало прийняти з метою припинення правопорушень серед учнівської молоді. Відповідного листа міністр освіти і науки Іван Вакарчук надіслав зазначеним органам.

Міносвіти стурбоване зростанням правопорушень у підлітковому середовищі. "Переважну більшість правопорушень становлять крадіжки державного майна, особистих речей учнів і вчителів, нанесення тілесних ушкоджень, випадки незаконного обігу наркотичних засобів", - йдеться в повідомленні міністерства.

Вакарчук, як зазначила прес-служба відомства, вважає, що однією з причин вчинення таких злочинів є відсутність належної охорони навчальних приміщень, що дає можливість стороннім особам безперешкодно проникати на їхню територію і здійснювати протизаконні дії.

Міністр також попросив вжити заходів щодо забезпечення функціонування систем негайного виклику міліції у разі правопорушень у навчальних закладах.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко попросив народних депутатів прийняти законопроект, що передбачає встановлення "кнопок тривоги" у навчальних закладах - кнопки виклику міліції для запобігання будь-яких злочинів. Глава МВС зазначив, що на такі заходи підуть навіть батьки, оскільки турбуються за своїх дітей і готові їх убезпечити таким чином.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK