Дело: Президенту і прем'єру так і не знизили зарплату

Дело: Президенту і прем'єру так і не знизили зарплату
president.gov.ua

Так, прийнятим документом парламентарії урізали вдвічі на час кризи до 1 січня 2010 року оклади Президента, прем'єра, спікера, керівників їх секретарів, міністрів та їх заступників, народних депутатів, губернаторів та їх заступників, керівного складу РНБО.

Однак, зазначає Дело, досі парламентська постанова не набула чинності. Як пояснив народний депутат Олександр Сочка, крім рішення Верховної Ради потрібно ще і прийняття відповідної постанови Кабміну.

Водночас, в уряді збираються розглянути це рішення тільки в майбутню середу, а затримку пов'язують із рядом труднощів. Як пояснив міністр Кабінету Міністрів Петро Крупко, якщо прямолінійно виконати постанову парламенту і скоротити зарплати високопоставленим чиновникам, то порушиться "логіка" системи оплати праці в держустановах та органах влади.

Наприклад, зарплати заступників міністрів можуть стати нижчими, ніж у їхніх підлеглих. "Я не бачу тут проблем, якщо мова йде про політичні посади", - сказав міністр Крупко, маючи на увазі міністерські крісла та інші посади, де були призначення за політичними квотами.

При цьому він зазначив, що урізування зарплат торкнеться і професійних держслужбовців, які роками працювали, перед тим як зайняти високу посаду. "Наприклад, на посадах заступників міністрів таких людей дуже багато", - говорить Крупко.

Крім того, міністр зазначає, що зміна зарплат не може відбуватися в односторонньому порядку, оскільки тягне за собою зміни умов трудового договору. Без згоди працівника змінювати трудовий договір незаконно, й це загрожує судовими розглядами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK