Ющенка визнали Людиною року в українському християнстві

Ющенка визнали Людиною року в українському християнстві
Reuters

Про це повідомив голова Спілки християнських письменників України (СХПУ) Костянтин Шаповалов, представляючи результати голосування за кандидатів на отримання цієї премії.

Він наголосив, що список кандидатів формували голови релігійних конфесій та об'єднань, директори релігійних видавництв. Голос одного керівника релігійної конфесії чи об'єднання прирівнювався до 3 балів, а директора релігійного видавництва, з огляду на те, що він представляє думку значно меншої кількості людей, - до 1 балу.

Загалом до участі у визначенні володаря премії запрошення було розіслано 52 керівникам організацій, з них участь у голосуванні взяли 29 (12 голів християнських спілок та об'єднань і 16 видавництва, плюс 1 голос СХПУ).

Так, згідно з офіційними результатами, кандидатура Ющенка набрала найбільшу кількість балів - 13. Як повідомив Шаповалов, за нього проголосували: УПЦ Київського патріархату (понад 4 тисяч церков); Українська автокефальна православна церква (понад 1 тисяч церков); Римо-католицька церква в Україні (близько 900 церков); Закарпатське об'єднання християнських євангельських церков Живого Бога (48 церков) і СХПУ.

Представники Альянсу зазначили, що приз номінації Людина року в українському християнстві у 2008 році буде вручено Ющенку найближчим часом.

На другому місці в голосуванні - отець-настоятель Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецької області Михайло Жар, який взяв під опіку 20 ВІЛ-позитивних дітей. За нього свої голоси віддали: Українська греко-католицька церква (понад 3 тис. церков); Братство незалежних церков і місій Євангельських християн-баптистів України (150 церков) і 4 видавництва. Загалом, він набрав 10 балів.

Як повідомив Шаповалов, на третьому місці виявився віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов. Його пропонували нагородити, головним чином, за християнське служіння, книговидання і художній фільм Ілюзія страху. Турчинов отримав у цілому 9 балів: голоси Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських християн-баптистів (понад 2 тисяч 400 церков) та 6 видавництв.

Загалом у списку на отримання премії цього разу було 10 кандидатів. З них по 1 балу отримали 4 особи, тобто вони були підтримані тільки тією організацією, яка їх висунула. Серед цих кандидатів, зокрема, були пастор церкви Святійшої Святині Софія Жукотанська за впровадження української мови в християнство і настоятель Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар, якого висунуло видавництво Нова Зоря (Івано-Франківськ). 

Шаповалов нагадав, що першу премію Людина року в українському християнстві-2007 було вручено Катерині Ющенко. У минулому році в голосуванні взяли участь 24 організації.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK