Франція закликала не приймати Україну і Грузію в НАТО без консультацій з Росією

Франція закликала не приймати Україну і Грузію в НАТО без консультацій з Росією
podrobnosti.ua

Про це він заявив в інтерв'ю AP. Таку заяву міністр зробив напередодні дебатів у Національних Зборах щодо входження Франції у військові структури Північноатлантичного альянсу.

Він вважає, що при розширенні НАТО слід враховувати відносини з Росією.

"Жодне рішення не повинно прийматися без консультацій з російським сусідом", - підкреслив Морен.

За словами Морена, Франція також дотримується думки, що Альянс повинен сконцентруватися на своєму ключовому завданні - бути гарантом колективної стабільності в Європі та США, а не перетворюватися на "глобальне НАТО".

У свою чергу експерт Товариства зовнішньої політики Німеччини Геннінг Ріке вважає, що після входження Франції в командні структури НАТО Берлін отримає сильного союзника. Обидві країни об'єднує незацікавленість у членстві України та Грузії в Альянсі. За його словами, Франція, як і Німеччина, хоче вибудовувати відносини з Росією на позитиві, а не на конфронтації.

Як повідомлялося, вчора, 17 березня, в Києві посли країн-членів НАТО Польщі, Чехії та Угорщини заявили, що Україна може вступити в Альянс без Плану дій щодо членства в цій організації.

***

11 березня Ніколя Саркозі заявив про повернення Франції у структури командування НАТО після більш ніж 40-річної перерви.

17 березня депутати Національних Зборів підтримали ініціативу Саркозі про відновлення участі країни у військових структурах альянсу, з яких вона вийшла в 1966 році.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK