Парламент створив комісію щодо реформування СБУ

Парламент створив комісію щодо реформування СБУ
agentura.ru

Це рішення підтримали 355 із 440 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Постановою передбачено обрати головою ТСК народного депутата Олександра Скибинецького (фракція БЮТ), його заступником - Юрія Самойленка.

До складу комісії входять п'ять народних депутатів (крім керівництва) - по одному представнику від кожної фракції.

Крім того, Верховна Рада прийняла постанову Про звіт голови СБУ щодо стану функціонування та кадрового забезпечення СБУ та управління майном, яке забезпечує її діяльність.

Дану постанову підтримали 349 із 440 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Цим рішенням передбачено прийняти до відома звіт голови СБУ Валентина Наливайченка.

Рада доручила Наливайченку вжити термінових заходів із забезпечення діяльності СБУ в рамках Конституції і законів; дати правову оцінку фактам порушення законів у діяльності спецслужби і притягнути всіх винних осіб до відповідальності.

Рада також доручила голові СБУ терміново вжити заходів, які спрямовано на повну деполітизацію діяльності служби.

Крім того, парламент рекомендував Кабінету Міністрів внести на розгляд до 1 травня пропозицію стосовно незалежного фінансування забезпечення діяльності СБУ; вжити заходів щодо поліпшення стану забезпечення житлом та іншими гарантіями соціального захисту військовослужбовців СБУ.

Також парламент рекомендував Генпрокуратурі вжити заходів, які спрямовано на вдосконалення прокурорського нагляду за дотриманням законності у діяльності СБУ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK