Дело: Сума боргів Нашої України досягла 37 млн гривень

Дело: Сума боргів Нашої України досягла 37 млн гривень
nuns.com.ua

Водночас, офіційно в НСНУ підтверджують існування тільки половини заборгованості. Про це заявив газеті в. о. голови Центрального виконкому партії Олександром Ропотенко.

Дело пише, що одна із основних складових боргу партії - заробітна плата. Як розповіли в НСНУ, її не платили протягом двох і більше місяців. У підсумку накопичилася сума майже у 8 мільйонів гривень. Саме через цю причину Наша Україна змушена відправити у неоплачувані відпустки всіх співробітників своїх виконкомів разом із керівниками.

Крім того, Дело пише, що великі борги у НСНУ по орендній платі та комунальних послугах. За даними газети, утримання одного лише центрального офісу партії в Києві на вулиці Спаській обходиться в суму більше мільйона гривень щомісяця. А заборгованість по оплаті компослуг складає також не менше двох місяців.

Видання зазначає, що борг за користування телефонним зв'язком центрального офісу НСНУ, як повідомили в компанії НТЦ Енергія, становить 23,4 тисячі гривень. Крім того, джерела в партії стверджують, що через заборгованість в офісі ось-ось відключать доступ до інтернету.

Партія винна й за іншими статтями. Так, у грудні компанія Довіра Аутдор поширила інформацію про те, що партія не розрахувалася з ними за рекламну кампанію В'ячеслав Кириленко на підтримку НАТО, яку розміщено на 933 білбордах по всій території України. Тоді рекламісти вимагали 2,3 мільйона гривень. Як розповів директор агентства Олександр Ситник, поки що в НСНУ від боргу відхрещуються, а значить, Довіра Аутдор звертатиметься до суду.

Дело також повідомляє, що труднощі із фінансуванням відчувають регіональні організації партії. "Нам винні й за утримання офісу, і за інтернет, і зарплати. Поки ми сподіваємося на свідомість керівництва, - заявив керівник виконкому Вінницької області Валентина Королькова.

"Проблеми із заборгованостями неодноразово обговорювалися в партії. Однак вирішити їх ми поки не можемо. Після того, як головою партії став Президент, так і не було визначено, хто буде займатися поточним управлінням партією, в тому числі її фінансуванням. Президент як лідер повинен був запропонувати людину, яка б виконувала ці функції, але він цього не зробив через політичні міркування", - заявила народний депутат Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, як повідомило Дело, Народний союз Наша Україна в кінці березня проведе з'їзд, на якому серйозно оновить керівництво партії. Газета пише, що одними із головних стануть кадрові питання.

Зокрема, за даними Дела, із керівництва попросять цілу групу народних депутатів - Миколу Мартиненка, Олександра Третьякова, Валерія Борисова, Едуарда Зейналова, Юрія Ключковського, Ольгу Герасим'юк і Руслана Князевича.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK