Працівники ХМЗ заблокували ворота підприємства

Працівники ХМЗ заблокували ворота підприємства
politics.kherson.ua

Як повідомив голова незалежної профспілки ХМЗ Петровець Леонід Немченко, робочі вимагають підписати з участю трудового колективу уточнений меморандум про відновлення виробничої діяльності ХМЗ, а також наполягають на зустрічі з головою Херсонської облдержадміністрації Борисом Сіленковим і директором заводу Сергієм Грисюком.

У меморандум робочі мають намір включити пункт про відповідальності власників заводу за виконання взятих на себе зобов'язань.

Як повідомлялося, 19 березня керівництво Херсонського машинобудівного заводу підтвердило інформацію про розсилку 200 повідомлень про скорочення працівників підприємства, але пообіцяло повернути їх всіх на виробництво відразу ж прийняття обіцяних урядом програм.

20 березня Сіленков та Грисюк підписали меморандум про затвердження бізнес-плану відновлення виробничої діяльності підприємства та соціального захисту її працівників.

Згідно з меморандумом, відновити виробництво на ХМЗ планується в квітні, і довести його до докризового рівня до кінця поточного року. У 2009 році, зокрема, підприємство планує випустити продукцію на суму 169,553 млн. гривень, у тому числі 215 комбайнів Славутич на суму 156,950 млн. гривень.

Нагадаємо, з початку лютого працівники ХМЗ проводять акції протесту, вимагаючи виплати 5,5 млн. гривень боргів по зарплаті. 3 лютого вони захопили адміністративну будівлю заводу, а 2 березня - одне з приміщень ОДА. 18 березня, робочі ХМЗ знову пікетували Херсонську облдержадміністрацію.

***

ТОВ Херсонський машинобудівний завод був створений на базі виробничих потужностей ВАТ Херсонські комбайни в 2006 році. Підприємство спеціалізується на виробництві складної сільськогосподарської техніки. ХМЗ входить в структуру ТОВ НВП БілоцерківМАЗ (Біла Церква). Підприємство є єдиним в Україні виробником зернозбиральних комбайнів Славутич.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK