У Києві жорсткіше контролюватимуть продаж алкоголю та сигарет

У Києві жорсткіше контролюватимуть продаж алкоголю та сигарет
Фото Таїсії Стеценко / Корреспондент.net

Перший заступник голови Київської міськадміністрації Ірена Кільчицька під час наради повідомила, що в КМДА надійшов лист комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, в якому мова йде про порушення суб'єктами господарювання норм чинного законодавства, що регулюють продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

"Мова йде про те, що зазначену продукцію продають неповнолітнім", - зазначила Кільчицька.

Начальник Головного управління з питань торгівлі та побуту Василь Щербенко повідомив, що сьогодні в Києві налічується п'ять виробників алкогольних напоїв та 63 суб'єкти підприємницької діяльності, що мають ліцензії на торгівлю ними.

У 2008 році в столиці діяло 4 158 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюновими виробами. Тобто кожен четвертий об'єкт торгівлі має відповідну ліцензію.

При цьому, біля навчальних закладів зараз діє 160 торгових точок.

"У минулому році ми отримали 317 заяв від громадян, в яких йшла мова про реалізацію алкогольних напоїв у заборонених місцях, зокрема, біля дошкільних навчальних закладів, шкіл, на прибудинкових територіях та безпосередньо біля житлових будинків", - зазначив Щербенко.

Він наголосив, що найбільше таких звернень надійшло з Шевченківського, Печерського і Деснянського районів.

Значною проблемою є те, що у багатьох торгових точках, які працюють цілодобово, реалізується неякісна або контрафактна продукція, яка може завдати значної шкоди здоров'ю громадян, особливо неповнолітніх.

Кільчицька запропонувала винести питання врегулювання продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім на розгляд комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту, а також безпосередньо Київради.

Також було прийнято рішення про необхідність проведення широкомасштабної рекламної кампанії про шкідливість вживання алкоголю та тютюнопаління неповнолітніми.

Як повідомлялося, 5 березня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, яким пропонується обмежити вживання і продажу слабоалкогольних напоїв.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK