Слідство посмертно реабілітувало водія В'ячеслава Чорновола

Слідство посмертно реабілітувало водія В'ячеслава Чорновола
nru.org.ua

Газета нагадує, що сьогодні 10-та річниця із дня загибелі лідера Народного Руху, народного депутата В'ячеслава Чорновола.

Напередодні скорботної дати Генпрокуратура повністю реабілітувала його водія, помічника-консультанта нардепа Євгена Павлова, якого звинувачували, як і водія КамАЗу Володимира Куделя, у порушенні Правил дорожнього руху, що призвело до трагедії. Про це в інтерв'ю Сегодня повідомив керівник слідчої групи у справі Чорновола Павло Дембіцький.

"Із урахуванням зібраних у процесі слідства доказів, а також за результатами п'яти незалежних експертиз, в тому числі проведеної за участю польських фахівців, водія Toyota Corolla Євгена Павлова, який раніше був винною стороною ДТП, реабілітовано", - повідомив газеті Дембіцький.

"Визнано, що в нього ні за яких обставин не було можливості уникнути зіткнення з КамАЗом", - заявив співробітник прокуратури.

Таким чином, пише Сегодня, через 10 років після трагедії слідство зробило висновки, що принципово змінюють картину трагедії. Адже в березні-червні 1999 року воно розділило провину за загибель Чорновола порівну між обома водіями - КамАЗу Куделем і Toyota - Павловим.

Газета пише, що перший, який залишився живим і неушкодженим, й відбувся легким переляком, потрапив під амністію. Другий загинув разом із Чорноволом і всі 10 років вважався порушником ПДР - нібито їхав із великою швидкістю, вчасно не зумів пригальмувати або зробити рятівний маневр.

Тепер, зазначає видання, підозри знято, а Павлова виправдано. На уточнююче запитання, якою все-таки була швидкість Toyota, Дембіцький відповів: "Як встановлено вченими та фахівцями, допустимою, в межах 100 км на годину".

Сегодня пише, що реабілітація Павлова може суттєво позначитися на всьому процесі слідства. Після цього ще більшої ґрунтовності набуде версія про навмисне вбивство Чорновола, яка і так вже розглядається слідством як пріоритетна. Зокрема, Дембіцький сказав, що "робота ведеться дуже активно".

На питання Сегодня, чи фігурує в справі відеокасета із записом полковника міліції у масці, який заявляв, що загибель Чорновола була результатом спецоперації щодо його усунення (касета, за словами нардепа Григорія Омельченка, була в 1999 році в екс-голови СБУ Євгена Марчука - ред.), слідчий СБУ Роман Трофименко сказав: "Поки що її не знайдено. Ми - в пошуку".

Нагадаємо, Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі під Києвом на 5-му кілометрі автодороги Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль зіткнувся із КамАЗом з причепом, який розвертався на шосе.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK