Ющенко: Чорновіл став образом жертовності цілого покоління українських патріотів

Ющенко: Чорновіл став образом жертовності цілого покоління українських патріотів
image.tsn.ua

"Від імені Української держави схиляю голову перед пам'яттю великого сина України", - сказав Президент під час свого виступу на вечорі пам'яті. 

Як зазначив глава держави, Чорновіл належав до когорти героїв, які стали уособленням національної совісті та незламності українського духу. 

Зі слів Ющенка, як одна з найяскравіших фігур національно-визвольного руху шістдесятників, Чорновіл став образом самовідданості і жертовності цілого покоління українських патріотів. 

"Наш обов'язок утвердити європейську демократію з чітким національним обличчям, консолідувати навколо спільної ідеї все суспільство. До цього прагнув Чорновіл. Переконаний, до цього прагне наш народ", - наголосив Президент України. 

Також він нагадав одне з висловлювань Чорновола: "Зберемо в єдине ціле силу нашого духу, нашої волі, нашої віри, нашу мужність і мудрість. Будемо мудрими і мужніми. І ми переможемо". 

Як повідомлялося, представники Секретаріату Президента України, а також мер Києва поклали квіти до пам'ятника В'ячеславу Чорноволу в Києві. 

Лідер Народного Руху України Борис Тарасюк закликав МВС та Службу безпеки України задіяти всі можливості для розслідування справи про вбивство Чорновола.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK