Ъ: Голос России починає мовлення українською мовою

Ъ: Голос России починає мовлення українською мовою
brand-radio.ru

Як пише видання, модернізація форматів мовлення Голоса России, яку затіяв голова РГРК Андрій Бистрицький, передбачає інформаційну експансію за межі Росії.

Насамперед, пише Ъ-Україна, мова йде про пострадянський простір та Латинську Америку.

Газета пише, що з 30 березня Голос России розширить мовлення на латиноамериканські країни іспанською та португальською мовами. Одночасно в мережі мовлення з'явиться українська та грузинська мови, пише видання.

Нові пріоритети РГРК відповідають зовнішньополітичним установкам Москви. З минулого року РФ нарощує зв'язку з латиноамериканськими країнами. Що ж стосується СНД, то цей регіон Москва традиційно вважає "своїм".

Не випадково на одному із минулорічних засідань Ради безпеки РФ, за інформацією Ъ, було прийнято рішення активізувати зусилля із формування інформаційного простору в суміжних державах.

Плани радіокомпанії підтримали російські політики, які займаються республіками колишнього СРСР. "Я позитивно сприймаю подібні кроки. Мешканці ближнього зарубіжжя почнуть отримувати об'єктивну інформацію про Росію і її позиції, яка нерідко спотворюється в їхній пресі. Наша влада повинна створювати сприятливі умови для російських ЗМІ, які хотіли б піти кроками Голоса России", - заявив виданню голова комітету Держдуми по справах СНД Олексій Островський.

В Україні не заперечують проти планів РГРК. "Якщо Голос России зареєструється як український резидент, а мовлення цієї компанії буде відповідати чинним нормам українського законодавства, ми не маємо наміру застосовувати проти неї жодних санкцій", - заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Владислав Лясовський.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK