Балога написав листа Черновецькому

Балога написав листа Черновецькому
sav.bz
У листі зазначено, що останнім часом почастішали звернення до Президента України від держсуб'єктів із проханням вжити заходів із метою захисту їхніх інтересів у зв'язку із тим, що деякі комунальні підприємства Києва зобов'язують сплачувати тарифи за надані послуги.

Зокрема, підприємства вимагають сплачувати централізоване водопостачання та водовідведення у підвищених розмірах, які ввів мер Києва Леонід Черновецький.

За свідченням суб'єктів господарювання, відмова платити за підвищеними тарифами призводить до безпідставного відключення їх від доступу до послуг, що надаються комунальними підприємствами Києва, - заявив у своєму листі Балога. Він також переконаний, що подібні дії комунальних підприємств Києва є незаконними і провокують необхідність відшкодування у судовому порядку моральної шкоди та матеріальних збитків, завданих суб'єктам господарювання.

"У результаті, бюджету міста Києва буде завдано значних збитків, що може призвести до невиконання ряду соціально-економічних програм, спрямованих на забезпечення прав та свобод осіб, що проживають у столиці України. Крім того, зухвале нехтування правом та ігнорування комунальними підприємствами викликів, з якими зіткнулися суб'єкти господарювання у зв'язку із фінансово-економічною кризою, не додає авторитету владі Києва. Із огляду на це, просимо Вас найближчим часом вжити усіх необхідних заходів для усунення зазначених порушень та недопущення їх надалі та притягати винуватих осіб до відповідальності", - йдеться у листі.

Нагадаємо, що Віктор Ющенко своїм указом скасував розпорядження міського голови Києва Леоніда Черновецького про підвищення тарифів на житлокомунпослуги 3 лютого.

Як повідомлялося раніше, 26 березня робоча група міськради Києва із вивчення тарифної політики вважає за необхідне поетапно підвищити тарифи на гаряче і холодне водопостачання, водовідведення та опалення у 1,96-3,18 разів.

26 березня мер Києва Леонід Черновецький заявив, що найближчим часом має намір повторно піти у відпустку через погіршення самопочуття.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK