Тимошенко виступає за гармонійні відносини України з Росією

Тимошенко виступає за гармонійні відносини України з Росією
www.tymoshenko.com.ua

"Я хочу побудувати з Росією дружні збалансовані гармонійні відносини, однак з повним урахуванням українських позицій", - сказала Тимошенко в ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері. 

"Як Україні, так і Росії треба прагматично підходити до розвитку відносин: є наші інтереси, є ваші. Збалансували і пішли будувати кооперацію. Якщо не збалансували, кожен залишається при своїх національних інтересах. І Росія, і Україна повинні відкрито сприймати захист своїх інтересів" , - сказала вона. 

Тимошенко наголосила, що вибудувану за роки радянської влади єдину систему кооперативних зв'язків України і Росії розірвати по живому неможливо, і не потрібно. 

Вона також зазначила, що Україна на 100% залежить від Росії в поставках ядерного палива, на 70% - газу і нафти, на 50% - в авіабудуванні. 

Тимошенко наголосила, що особисто буде докладати зусиль для розвитку взаємовигідного співробітництва між двома країнами. 

Як повідомлялося, Тимошенко в ході конференції в Брюсселі з модернізації української ГТС думала не про особисті відносини з лідерами Росії, а захищала національні інтереси України. 

Робочі групи РФ і України продовжують готувати засідання Міжурядового економічного комітету українсько-російської комісії, яке планується повести 8 квітня в Москві за участю прем'єр-міністрів двох країн - Володимира Путіна і Юлії Тимошенко.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK