Янукович про саміт НАТО: Світ почув Партію регіонів

Янукович про саміт НАТО: Світ почув Партію регіонів
AP

"Той факт, що Україна цього разу не братиме участі у саміті НАТО - це, безумовно, прояв того, що світ нас почув, і що народ України довів - ніхто не може за нього вирішувати долю держави", - заявив Янукович.

Він зазначив, що багато політиків на Заході зрозуміли, що це правильно, коли сам український народ сам визначає свою долю і свій шлях.

"І думка про те, що лише воля народу може бути вирішальною стала домінантою при розгляді і обговоренні усіх питань, пов'язаних із темою майбутнього України в альянсі, або поза ним", - підкреслив регіонал.

Разом з тим МЗС України заявив, що до участі у ювілейному саміті глав держав і урядів країн - членів НАТО 3-4 квітня у Франції та Німеччині запрошені тільки країни - члени НАТО.

Саме тому самі союзники називають його сімейним. Країн, які не є членами Альянсу, на саміт не запрошували, заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

У МЗС повідомили, що саміт стане приводом, щоб підвести підсумки 60-річного існування Альянсу та окреслити основні напрямки його подальшого розвитку.

На зустрічі також будуть розглянуті питання нової Стратегічної концепції НАТО, миротворчих місій під проводом Альянсу, насамперед, в Афганістані, що є пріоритетним для організації, зазначили в МЗС України.

Як повідомлялося, учора офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що Україна і Грузія не готові до вступу в НАТО, але з часом стануть членами Північноатлантичного альянсу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK