Глава СБУ відзначив внесок церкви у становлення України

Глава СБУ відзначив внесок церкви у становлення України
focus.in.ua

Як повідомили в прес-центрі СБУ, при цьому Наливайченко підкреслив особистий внесок священнослужителів у справу відродження духовних традицій українського народу та зазначив, що неможливо перебільшити значення тої душпастирьскої роботи зі зміцнення національної державності і суверенітету України та забезпечення міжконфесійної злагоди в країні, яка проводиться зараз церквою.

Голова СБУ зазначив, що не піддає сумніву той факт, що органи держбезпеки і надалі будуть продовжувати роботу з відновлення історичної правди щодо репресованих каральними органами СРСР у 30-х роках минулого століття священиків православних церков та реалізації ініціатив Президента України щодо сприяння створенню єдиної Помісної православної церкви в нашій державі.

Наливайченко також запевнив присутніх, що завдяки зусиллям спецслужби з розсекречення та оприлюднення всіх недоступних архівних документів, жодного нерозкритого злочину тоталітарного радянського режиму проти власного народу і його віри не залишиться.

За його словами, СБУ розкрила для громадськості та світової спільноти усі наявні у неї архівні матеріали з цієї тематики і закликала до співпраці представників церкви, дослідників, істориків, усіх небайдужих громадян заради відновлення історичної правди.

Окрім того, Наливайченко підкреслив, що СБУ і надалі буде вживати активних заходів для припинення спроб контрабандного вивозу релігійних раритетів за межі України і повернення їх Церкві, - зазначається в повідомленні.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK