Президент Європарламенту: Криза вразила Україну надзвичайно

Президент Європарламенту: Криза вразила Україну надзвичайно
АР

У своєму виступі на позачерговому засіданні Ради Поттерінг нагадав, що "тривала і постійна політична нестабільність" є серйозною проблемою для будь-якої країни, у тому числі для України, і уповільнює процес розвитку держави і проведення необхідних реформ.

Він зазначив, що говорить це "не як професор, який читає лекцію, а як справжній друг України", і передає думку "друзів України".

Також президент Європарламенту зазначив, що від будь-якої серйозної політичної кризи не існує "швидких ліків", які можуть її вилікувати, але ці ліки існують і успішно використано в інших європейських країнах".

Поттерінг висловив думку, що для України надзвичайно важливо провести "справжню конституційну реформу, яка створить серйозну систему розподілу повноважень між усіма гілками влади на основі рекомендацій Венеціанської комісії".

Він наголосив на необхідності проведення судової реформи, відокремлення бізнесу від політики і боротьбу з корупцією, і заявив, що в останні роки, місяці, тижні і навіть дні в Україні склалася "досить складна комбінація економічних проблем, а також політичної кризи".

Поттерінг підкреслив, що "глобальна фінансова криза вразила Україну надзвичайно", і додав що європейські країни стурбовані "поглибленням економічного спаду в Україні".

Рішення Міжнародного валютного фонду про поновлення співробітництва з Україною, як зазначив президент Європарламенту, "має спиратися на політичну волю та мужність українських лідерів, щоб забезпечити всі серйозні кроки щодо проведення економічних реформ".

Як уже повідомлялося, під час виступу на сьогоднішньому позачерговому засіданні Ради Ханс Герт Поттерінг також заявив, що Європейський Союз і Україна повинні розробити спільну стратегію енергетичної безпеки на принципах Енергетичної хартії.

Перед початком засідання парламенту президент Європарламенту провів зустріч зі спікером, після якої, зокрема, заявив: "Ми хочемо бачити, що Україна в хороших, позитивних відносинах і з Росією. І ми, звичайно, розуміємо, що ці відносини повинні ґрунтуватися на принципах самовизначення, демократії і верховенства права".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK