Православні віруючі відзначають Благовіщення

Православні віруючі відзначають Благовіщення
tapirr.narod.ru

У цей день православні згадують подію, описану в Євангелії від Луки, коли Діві Марії явився архангел Гавриїл і сповістив про те, що у неї народиться Син, який стане Спасителем світу. 

За переказами, в руках архангел тримав білу лілію - символ чистоти і невинності, яка зображена практично на всіх іконах Благовіщення. 

На Русі здавна існував звичай у це свято випускати на волю птахів, які символізують Святий Дух, що зійшов на Діву Марію. 

Благовіщення - одне з так званих двонадесятих неперехідних свят, тому щороку воно відзначається в один і той самий час: 7 квітня - православними і греко-католиками (які використовують Юліанський календар) і 25 березня - західними християнами. Дата його святкування була визначена шляхом відліку дев'яти місяців до Різдва Христового. 

Тяжким гріхом в Благовіщення вважалася праця - звідси приказка: "На Благовіщення птах гнізда не в'є, а дівка коси НЕ плете". Водночас цього дня в народі прийнято було спалювати старі речі, окурювати хати, собачі будки і хліви, щоб захистити від хвороб себе і домашніх тварин.




Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK