Ющенко пояснив, як перезавантажити й переформатувати Раду

Ющенко пояснив, як перезавантажити й переформатувати Раду
president.gov.ua
Про це він сказав сьогодні в Одесі на зустрічі зі студентами та викладачами місцевих вузів, яка відбулася у Палаці культури політехнічного університету.

"Якщо сьогодні всі політичні сили, що знаходяться в парламенті, - зазначив Ющенко, - починаючи від прем'єра Юлії Тимошенко і лідера опозиції Віктора Януковича, які вже висловилися проти закритих списків, дійсно змінять закон про вибори народних депутатів України, і з цією моделлю готові йти на вибори, я зроблю їм крок назустріч і прийму рішення про проведення позачергових президентських виборів ".

Таким чином, зазначив Президент України, при такій ситуації "ми зможемо перезавантажити парламент, переформатувати його. Але не просто переформатувати, а зробити це на новій основі, щоб ми паралельно могли вирішити не тільки задачі форми, але й змісту".

Ющенко ще раз наголосив, що для нього не важлива дата проведення виборів Президента - на два місяці раніше чи на два місяці пізніше. "Для нас принципово, на якій якості політичній ми будемо проводити оновлення публічних інститутів української влади. Це - найголовніше, і цю позицію я минулого тижня висловив ", - зазначив він.

Якщо всі питання будуть успішно вирішені парламентськими силами, підсумував Ющенко, то він готовий піти назустріч - "давайте проведемо позачергові президентські вибори. Моя позиція залишається незмінною".

Після зустрічі зі студентами Ющенко поспілкувався на актуальні проблеми соціально-економічного та політичного розвитку держави з головними редакторами провідних регіональних ЗМІ, які прибули сьогодні до Одеси.

У подальшій програмі візиту глави держави - відвідування придунайського містечка Вилкове, де Ющенко має намір ознайомитися з ходом робіт із завершення будівництва захисної дамби в рамках реалізації першої черги проекту будівництва глибоководного суднового ходу Дунай-Чорне море в гирлі Швидке.

Як повідомлялося, Ющенко переконаний, що вносити зміни до Конституції потрібно якомога швидше.

За інформацією ЗМІ, указ про розпуск Верховної Ради буде оприлюднено Ющенком 25 квітня.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK