Балога здивований відсутністю реакції Тимошенко на ініціативу Ющенка

Балога здивований відсутністю реакції Тимошенко на ініціативу Ющенка
Фото Дмитра Ніконорова

За його словами, минуло п'ять днів відтоді, як Ющенко заявив про свою готовність піти на позачергові президентські і парламентські вибори, щоб одночасно оновити всю конфігурацію влади для подолання політичної і економічної кризи.

"З огляду на те, що кризові процеси в державі з кожним днем тільки підсилюються, два державні інститути - Кабмін і Верховна Рада - повинні були б оперативно відреагувати на таку пропозицію", - зазначив Балога.

"Президент запросив уряд і парламент, в тому числі всі фракції, до предметного діалогу, якого чекає все суспільство. Поки ж тільки Ющенко чітко окреслив шляхи виходу з кризи через якісне оновлення влади", - заявив Балога.

"Питання поставлено ребром, однак з вулиці Грушевського чути лише розрізнений хор, водночас, єдиного мотиву немає. Складається враження, що й прем'єр-міністр, і голова Верховної Ради всіляко уникають цієї теми", - зазначив він.

Балога припустив, що Юлія Тимошенко та Володимир Литвин спробують змістити акценти на парламентську постанову про призначення виборів Президента на 25 жовтня.

"Однак, така тактика не дасть бажаного результату. Перш за все, через те, що це рішення Верховної Ради, що суперечить Основному Закону, ще має бути підтверджено Конституційним судом", - підкреслив глава Секретаріату Президента.

Нагадаємо, сьогодні Президент Віктор Ющенко звернувся до КС із поданням про визнання неконституційною постанови Верховної Ради про призначення чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 року.

Раніше Ющенко запропонував провести одночасні позачергові президентські і парламентські вибори.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK