Кремль заявив, що суперечка з Україною щодо колишньої власності СРСР зайшла в глухий кут

Кремль заявив, що суперечка з Україною щодо колишньої власності СРСР зайшла в глухий кут
shevchuk.org.ua

"Що стосується позиції України, то тут ситуація безвихідна. Верховна Рада України досі не ратифікувала угоду, підписану при розпаді СРСР, за якою Росія разом з боргами Союзу отримувала і всю його власність", - сказав Кожин в інтерв'ю виданню Трибуна.

Він зазначив, що цей так званий нульовий варіант визнали і ратифікували всі, але потім Україна від нього відмовилася.

"Зараз ситуація парадоксальна: Росія виплатила всі борги колишнього СРСР, включаючи й українську частину. Ми платимо за утримання об'єктів. Але Київ продовжує претендувати на власність колишнього СРСР і перешкоджає тому, щоб Росія вступила в законні права власності", - зазначив він.

"У деяких країнах об'єкти, за які ми платимо, формально продовжують залишатися власністю СРСР", - пояснив Кожин.

"Справа дійшла до абсурду: в одній з країн Україна звернулася до місцевого суду з проханням визначити, кому належить об'єкт власності. Але владі цієї країни вистачило політичного розуму, щоб заявити: це російське", - додав керуючий справами президента Росії.

Водночас він повідомив, що до 2000 року закордонна нерухомість Росії була на балансі 46 організацій. "До 2000 року хто тільки не займався і керував цією власністю. Деякі з цих персонажів зараз перебувають під слідством", - заявив він.

"Сподіваюся, що в результаті Росії додатково повернеться ще кілька об'єктів", - сказав Кожин, додавши, що зараз ці функції покладено на МЗС РФ, Мінекономрозвитку і управсправами Президента РФ.

Нагадаємо, кілька днів тому міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що претензії України на активи колишнього СРСР суперечать раніше досягнутим домовленостям.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK