Партія регіонів має намір підтримати акції чорнобильців

Партія регіонів має намір підтримати акції чорнобильців
partyofregions.org.ua

Про це заявив народний депутат, член фракції ПР Нестор Шуфрич.

"Заява керівництва МНС стосовно обмеження територій, які сьогодні вважаються постраждалими від чорнобильської аварії, є безвідповідальною, і такою, що не має права на виконання в першу чергу через моральні принципи", - заявив Шуфрич.

Він зазначив, що не можна заощаджувати на чорнобильцях. "Сьогодні питання можливого скорочення територій, що постраждали в результаті вибуху четвертого реактора Чорнобильської АЕС, можливе тільки за ініціативою місцевих громад, що знаходяться на цих територіях. Підкреслюю - навіть не місцевих рад, а саме місцевих громад. І все ж, до цього треба віднестися максимально обережно", - сказав екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій.

"А нав'язувати це скорочення зверху в наказовому порядку є злочином не меншим, ніж той, що мав місце, коли в 1986 році влада приховала від народу України, всього Радянського Союзу і Європи реальні масштаби трагедії, та ще й погнали людей на першотравневі демонстрації", - зазначив Шуфрич.

При цьому він підкреслив, що Партія регіонів підтримає всі акції, які буде спрямовано на захист прав чорнобильців.

За словами колишнього глави МНС, урядом Віктора Януковича вже було припинено таку спробу, що дісталася нам у спадок від помаранчевих урядів. Ми не допустили цього в 2007-му і не допустимо цього зараз.

Нагадаємо, учора, 8 квітня, під час парламентських слухань про наслідки Чорнобильської катастрофи, Кабінет міністрів України виступив за скорочення списку населених пунктів із визначенням забруднена територія. За даними МНС, зі списку можуть виключити 332 населені пункти.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK