Рада має намір скасувати техогляд

Рада має намір скасувати техогляд
tsn.ua

Таке рішення було прийнято сьогодні, 15 квітня, під час засідання комітету. Мова йде про законопроект № 4014 від 04.02.2009 Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування державного технічного огляду транспортних засобів. Автор законопроекту Анатолій Гриценко.

"Нинішня система державного технічного огляду автотранспорту це - загальнонаціональний обман, це - загальнонаціональні побори водіїв, це - загальнонаціональна корупція і по-четверте - це не має жодного відношення до безпеки на дорогах", - сказав Гриценко.

За його словами, таку законодавчу ініціативу підтримала громадськість. Зокрема, асоціації водіїв, автоперевізників та інші громадські структури, які об'єднують понад 9 млн. українських водіїв.

"Я вважаю це рішення Комітету принципово важливим і сподіваюся на підтримку Верховної Ради України, оскільки ми повинні послідовно та наполегливо йти шляхом позбавлення держави" хабарницьких "функцій", - підкреслив Гриценко. Він також зауважив, що у результаті скасування техогляду, ДАІ зможе заощадити свій час і спрямувати додаткові зусилля на контроль дорожнього руху та надання допомоги водіям.

Як повідомлялося, Департамент Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ має намір до кінця 2009 року ввести пластикові талони технічного огляду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK